Northrop Grumman zaplatí za TRW asi 7,8 miliardy USD

Americká společnost Northrop Grumman,třetí největší výrobce zbrojní techniky na světě, nabídla za každou akcii společnosti TRW 60 dolarů. Cena za převzetí této společnosti by tak dosáhla 7,8 miliardy dolarů. Spojením by vznikla společnost se 123 tisíci zaměstnanci a ročními tržbami 26 až 27 miliard dolarů bez zahrnutí automobilových součástek.

Sloučená skupina by se zřejmě stala druhým nejvýznamnějším příjemcem státních zakázek v oblasti zbrojního prumyslu na světě. Odsunula by tak Boeing na třetí místo a zařadila by se za koncern Lockheed martin.

Northrop hospodařila v loňském posledním čtvrtletí s čistým ziskem 131 miliónů dolarů ve srovnání se 144 milióny ve stejném období roku 2000. Tržby se díky uskutečněným akvizicím zdvojnásobily na 4,30 miliardy dolarů ze 2,23 miliardy USD. Její celkové zadlužení ke konci roku vzrostlo na pět miliard dolarů z 1,3 miliardy USD na konci roku 2000, napsala agentura Reuters.

TRW vyrábí zařízení pro letecký, informační a automobilový průmysl a v minulém roce její tržby činily 16,4 miliardy dolarů. Společnost Northrop již počátkem roku uvedla, že v případě uskutečnění fúze by oddělila divizi pro výrobu automobilových součástek, která se podílí téměř dvěma třetinami na tržbách TRW.

~ od lokigudkrig on 7 června, 2009.

Napsat komentář